media

Så här kan du få en begagnad bärbar dator billigt!

IT-produkter har format och kommer att fortsätta att forma många delar av våra liv i framtiden. De flesta kan inte föreställa sig livet utan enheter som en smartphone, en speldator eller en bärbar dator etc. Guldåldern för bärbara datorer har varat under en längre tid och det är ingen stor överrasking. Flexibiliteten och bekvämligheten från de mobila bärbara datorerna gör att de är idealiska för alla typer av miljöer, oavsett om det är för arbete eller nöje. Bärbara datorer är också lätta att ha med överallt och kan ge dig mycket glädje i jobbet eller hemmet samtidigt som de fungerar som en arbetskollega, hjälper dig att handla online och kan användas för tv-tittande.

Våra rekonditionerade bärbara datorer från kända toppmärken som Dell, Lenovo och HP erbjuder alla funktioner som många letar efter i en helt ny bärbar utan det höga priset. Begagnade bärbara datorer är också ett hållbart och smart val om du tänker på ditt koldioxidavtryck. Många väljer att köpa en begagnad bärbar dator från kända företag eftersom att de då får garanti, returpolicy och kundservice. Precis som med alla tekniska produkter så kan bärbara datorers prestanda försämras med tiden, och därför kan du så småningom behöva uppgradera datorn. De senaste modellerna på marknaden kan vara frestande, men högkvalitativa företagsmodeller är riktigt dyra premium datorer och billigare konsumentmodeller är gjorda av svaga delar av sämre kvalitet.

Här på Bytdator.se, som är en av nordens största återförsäljare av rekonditionerade bärbara, stationära och gamingdatorer, så tycker vi att det finns en enkel lösning- varför inte köpa en begagnad företagsdator och få mer valuta för pengarna? Om du inte känner till begagnade företagsdatorer än, fortsätt då att läsa så får du reda på hur du köper en högkvalitativ dator till ett mycket billigare pris och hittar rätt dator för dig.

Varför köpa begagnad dator?

  • De är prisvärda och du får kvalitet som i nyskick skulle ha kostat mycket mer
  • De är miljövänliga. Du sparar hundratals kg naturresurser jämfört med att köpa en ny dator.
  • Begagnade datorer från Bytdator.se är rekonditionerade och har testats, rensats och renoverats av proffs.
  • Du får en mycket mer effektiv och hållbar produkt jämfört mot en ny för samma pris.
  • Alla begagnade bärbara datorer från Bytdator.se har 12 månaders garanti.


Teknisk information att tänka på när du köper en bärbar dator

Tittar du på bytdators sortiment så kommer du se att det finns flera olika val för storlek på lagring, minneskapacitet och andra val när det gäller datordelar. Först rekommenderar vi att du funderar på vad du planerar att använda din begagnade bärbara dator till. Planerar du till exempel att använda datorn till arbete så kan du behöva investera lite mer pengar. Använder du kreativ programvara som till exempel Adobe Illustrator så kan du behöva välja en dator med mer RAM, en kraftfull processor och eventuellt ett dedikerat grafikkort. Letar du efter en prisvärd dator av hög kvalitet för online-transaktioner, dokumentskrivning och surf så fungerar de billigaste modellerna utmärkt.

Processor

Många kunder anser att processorn är en av de viktigaste komponenterna i en begagnad bärbar dator eftersom att den påverkar hela användarupplevelsen. Så innan du väljer din nästa bärbara dator så rekommenderar vi att du bekantar dig med de olika processor modellerna. Intels kraftfulla processorer är generellt uppdelade i tre grupper: i3, i5 och i7. Förenklat så passar i3 bra till grundläggande användning, i5 för mångsidig användning och i7 för arbetsuppgifter som kräver mer kraft. Många vill ha minst en i5 processor, speciellt om du kommer använda flera program samtidigt, eftersom att processorn på den bärbara datorn till stor del avgör hastigheten på den bärbara datorn.

RAM

Lenovo har gett goda råd om hur mycket RAM du behöver. Enligt dom så borde 8 GB minne räcka bra för "daglig grundläggande användning". Detta ger dig tillräckligt med minne för att ladda ner Windows 10, några produktivitets applikationer och en webbläsare. Så länge du inte öppnar dussintals flikar i din webbläsare eller glömmer att stänga ner appar som du inte längre använder så ska du inte möta på några prestandaproblem. Om du är noggrann med att stänga ner oanvända appar så kommer du märka att 8 GB RAM även är tillräckligt för de flesta spel.

När du behöver ha flera program öppna samtidigt, till exempel ett e-post program, webbläsare, Adobe Acrobat, flera Microsoft Office-applikationer tillsammans med en kommunikationsapplikation som Slack så börjar 8 GB RAM bli lågt. Har du flera program igång samtidigt så ger 16 GB RAM det där extra utrymmet du behöver för att dessa program ska kunna fungera smidigt. De flesta spel fungerar smidigt med 8 GB RAM-minne men det finns några undantag som Call of Duty Warzone som kan behöva mer minne. Det är dock väldigt enkelt att senare lägga till extra minne vid behov i en speldator.

Över 16 GB är onödigt mycket minne för de flesta. De allra mest krävande applikationerna kan dock kräva ännu mer RAM, minst 32 GB. Den här mängden minne används i högpresterande arbetsstationer och den stora mängden RAM passar bra för professionell användning som kräver mycket datorkraft, till exempel om du använder CAD-program eller andra krävande applikationer.

Lagringsutrymme

När du väljer lagringstyp för en begagnad bärbar dator så rekommenderas en SSD-hårddisk eftersom att den ökar på datorns hastighet, även när de gäller de enkla funktionerna. Den vanligaste lagringsstorleken som säljs av Bytdator.se är 256 GB SSD vilket fungerar bra för de flesta kunderna. Men om du har många stora filer som till exempel spel eller videor så behöver du mer lagringsutrymme. Hos oss kan du oftast välja till en större SSD som ersätter originalet. Vissa modeller har också en HDD hårddisk utöver SSD hårddisken vilket ger mycket utrymme till en låg kostnad.

Garanti

Som vi nämnt tidigare i den här hjälp guiden så kan du spara enorma kostnader genom att köpa en rekonditionerad bärbar dator jämfört mot en ny bärbar dator i samma kvalitet. Dessutom hjälper det miljön att återvinna produkter och låter dig samtidigt få bättre bärbara datorer till en lägre kostnad. Många tänker dock inte på produktgaranti. Vi rekommenderar att du alltid kontrollerar garantin när du köper en begagnad dator. Köper du en begagnad dator från Bytdator.se så får du 12 månaders garanti så att du kan känna dig säker om någonting skulle hända. Dessutom kan du som kund dra nytta av Bytdators experters 15 års långa erfarenhet av begagnade företagsdatorer. Läs mer om vår garanti här.

Testprocess

Vi arbetar med Europeiska marknadsledare inom IT-produkters cirkulära ekonomi för att tillhandahålla tillförlitliga och säkra datorer. Certifierad säkerhetsbehandling säkerställer att produkterna är helt rengjorda och fungerar som nya. Vår bas i Uleåborg rymmer lager, butik och teknisk service där våra tekniska experter utför omfattande renoveringar och installation på tiotusentals begagnade datorer varje år.

Välj Bytdator.se nästa gång du ska köpa en dator. Vårt team av experter har tillhandahållit rekonditionerade bärbara datorer i över 15 år. Vi erbjuder toppmärken som Lenovo, Dell, HP och Fujitsu till konkurrenskraftiga priser. Bläddra bland vårt urval av billiga bärbara datorer här.


Tveka inte att kontakta vår kundtjänst om du behöver hjälp och råd när det gäller att skaffa rätt begagnad dator för dig.