Bytdator Sweden Filial ingår i det Finska bolaget Taitonetti OY vilken är en pionjär inom försäljning av begagnade företagsdatorer och även den största och mest kända i Finland. Vi tillhandahåller hög kvalitet av begagnade företagsdatorer med en bra balans mellan pris-kvalitet för både privatpersoner och företag. All verksamhet håller till i Uleåborg i norra Finland på vårt kontor och där har vi även en butik och ett serviceställe. Bytdator Sweden Filial säljer begagnade datorer online både i Sverige (Bytdator.se) och Finland (Taitonetti.fi). Taitonetti Oy grundades år 2005.

BERÄTTELSEN OM BYTDATOR

Mikko Veijola, VD för Taitonetti, grundade spel cafét Nook samtidigt som han studerade. Nook var tänkt att fungera som ett spel café som även kunde vara till användning för utbildningsändamål för IT studerande. Så småningom började Taitonetti reparera och sälja datorer som ett komplement till gaming cafét och i tillägg med detta började företaget även ta in begagnade datorer. Försäljningen av begagnade datorer gav ett stort intresse så företaget började köpa in leasing datorer från företag.

 • 2005: Taitonetti och spel cafét Nook grundas
 • 2011: Taitonetti´s webbutik öppnas
 • 2014: Mikko anställer den första personen till webbutiken.Försäljningen ökar och fokuset ligger på att sälja begagnade datorer
 • 2015: Intresset för begagnade datorer är stort och webbutiken ökar ungefär 80% årligen
 • 2016: Webbutiken Bytdator.se öppnar i Sverige
 • 2017: Försäljningen i online butiken ökar ytterligare och Taitonetti är nu den största återförsäljaren av begagnade datorer i Finland.
 • 2018: År 2018 var omsättningen runt 4,1 miljoner euros och företaget hade i genomsnitt 16 anställda.Taitonetti sålde omkring 20 000 datorer och 5000 reparerades
 • 2019: Omsättningen för Taitonetti och Bytdator var 6,4 miljoner och företaget hade 25 anställda. Cirka 28 000 datorer såldes år 2019 i Finland och Sverige
 • 2020: Målet för 2020 är att lyckas nå en försäljning på 8 miljoner €

Läs mer på vår blogg


Stort utbud

Vi har ett mycket stort utbud av rekonditionerade begagnade företagsdatorer och vår marknadsandel för begagnade datorer i Finland är runt 40%.

År 2019 sålde vi 28 000 begagnade datorer och sparade omkring 3 890 000 kg koldioxid.

7 ANLEDNINGAR ATT KÖPA EN BEGAGNAD DATOR FRÅN BYTDATOR.SE

Med en begagnad dator får du mer för pengarna.

 1. Datorer i företagsmodeller håller en högre kvalitet än vad konsument modeller gör med bättre kvalitet på datordelar, högre säkerhetsfunktioner och stabila och driftsäkra system.Vi köper in leasing produkter från Skandinavien. Produkterna har varit i yrkesmässig användning i 2-3 år.
 2. Vi har valt ut de modeller som håller högst standard. De märken vi har valt att fokusera på är Dell, HP, Lenovo och Fujitsu.
 3. Vi testar alla produkter noggrant och reparerar och rengör alla produkter innan de säljs. Varje produkt har även blivit klassificerad i en skick grad så att du enkelt kan se eventuellt slitage. 2020 säljer och installerar vi ca 30.000 produkter.
 4. Du kan direkt använda din produkt. Datorerna kommer förinstallerade, reparerade och rengjorda. Du kan även individuellt utforma din dator utifrån dina behov. Vi installerar alla valda anpassningar.
 5. Du sparar på naturresurser. Nya datorer förbrukar oerhört mycket naturresurser så genom att köpa en begagnad dator sparar du stora mängder naturresurser.
 6. Vi erbjuder billig frakt från 49 kr.
 7. Det absolut viktigaste för oss är nöjda kunder. Därför erbjuder vi 1 års garanti på alla begagnade produkter

Bytdator Sweden Filial har ett mycket bra rykte och en stor andel trogna kunder i Finland och vårt mål är att du som kund i Sverige är så pass nöjd med ditt köp att även du blir en långvarig kund hos oss.

Miljötänk

Hos Bytdator.se är det oerhört viktigt att spara på miljön och naturresurser så mycket som möjligt och även personalen har ett miljötänk. Begagnade datorer är i sig ett mer miljövänligt alternativ men vi strävar även efter att fatta ansvarsfulla och hållbara val i allt vi gör. T.ex. så lämnas datorer som gått sönder och batterier in till återvinning. Vi använder oss av en cirkulär affärsmodell där vi även återanvänder delar när vi bygger om datorer vilket både miljön och du vinner på, vi kan då nämligen sälja våra produkter till ett mycket billigare pris samtidigt som naturresurser sparas! Som ett bevis på en högkvalitativ cirkulär affärsmodell så har Sitra, den Finska innovationsfonden, utnämnt oss till en av de mest intressanta inom företag med cirkulära arbetsmodeller tillsammans med 100 andra företag i Finland.

Nästan 10 miljoner kg (61 300 000 kg) naturresurser och nästan 4 miljoner kg (3 100 000 kg Co2) koldioxid sparades under år 2022!

Om du har några frågor angående våra leveransmetoder eller övriga frågor är du välkommen att kontakta oss på vår chatt eller kundtjänst!
Läs mer här.


Om du har några frågor angående våra leveransmetoder eller övriga frågor är du välkommen att kontakta oss på vår chatt eller kundtjänst!

Kontakta oss

Harri HatunenHarri Hatunen Företagsförsäljning [email protected] 0760-27 89 22
Mikko VeijolaMikko Veijola VD [email protected]
Juha VeijolaJuha Veijola Inköpschef [email protected]
Markus AlankoMarkus Alanko Personalchef [email protected]
Jussi RundgrenJussi Rundgren Operativ chef [email protected]
Inga HeikkiläInga Heikkilä Marknadschef [email protected]
Tomi TakarautioTomi Takarautio Ekonomichef [email protected]
Elina VeijolaElina Veijola Ekonomiförvaltning, Fakturering [email protected]
Petri HautalaPetri Hautala Butikschef [email protected]