Bytdator.se ingår i det Finska bolaget Taitonetti OY vilken är en pionjär inom försäljning av begagnade företagsdatorer och även den största och mest kända i Finland. Vi tillhandahåller hög kvalitet av begagnade företagsdatorer med en bra balans mellan pris-kvalitet för både privatpersoner och företag. All verksamhet håller till i Uleåborg i norra Finland på vårt kontor och där har vi även en butik och ett serviceställe. Bytdator säljer begagnade datorer online både i Sverige (Bytdator.se) och Finland (Taitonetti.fi). Taitonetti Oy grundades år 2005.

Stort utbud

Vi har ett mycket stort utbud av rekonditionerade begagnade företagsdatorer och vår marknadsandel för begagnade datorer i Finland är runt 40%.  År 2019 sålde vi 28 000 begagnade datorer och sparade omkring 3 890 000 kg koldioxid.
Bytdator.se säljer produkter som har varit hos företag i så kallade leasing avtal och varit i användning i 2-3 år. Produkterna kommer till oss i bulk och rensas helt från föregående användares information. Vi ominstallerar, rengör och förbättrar datorerna och klassifierar dem sedan i olika skick. Efter det installerar vi grundläggande program så att alla datorer är redo för användning direkt. Kunderna kan även välja att komplementera datorerna med extra tillbehör eller uppgradera befintliga komponenter. Gör kunden detta val så uppgraderar vi datorerna med ytterligare funktioner, exempelvis mer minne eller SSD osv. Vi strävar efter att leverera produkter så snabbt som möjligt och försöker helst få iväg beställningen på samma dag. Vi levererar till ett Postnord eller DHL serviceställe utan fraktkostnader. Alla produkter har 12 månaders garanti.

Bytdator/Taitonetti har ett mycket bra rykte och en stor andel trogna kunder i Finland och vårt mål är att du som kund i Sverige är så pass nöjd med ditt köp att även du blir en långvarig kund hos oss.

Miljötänk

Hos Bytdator är det oerhört viktigt att spara på miljön och naturresurser så mycket som möjligt och även personalen har ett miljötänk. Begagnade datorer är i sig ett mer miljövänligt alternativ men vi strävar även efter att fatta ansvarsfulla och hållbara val i allt vi gör. T.ex. så lämnas datorer som gått sönder och batterier in till återvinning. Vi använder oss av en cirkulär affärsmodell där vi även återanvänder delar när vi bygger om datorer vilket både miljön och du vinner på, vi kan då nämligen sälja våra produkter till ett mycket billigare pris samtidigt som naturresurser sparas! Som ett bevis på en högkvalitativ cirkulär affärsmodell så har Sitra, den Finska innovationsfonden, utnämnt oss till en av de mest intressanta inom företag med cirkulära arbetsmodeller tillsammans med 100 andra företag i Finland.

Om du har några frågor angående våra leveransmetoder eller övriga frågor är du välkommen att kontakta oss på vår chatt eller kundtjänst!

Bytdators svenska kundtjänst

Jan SergejeffJan Sergejeff Försäljning [email protected]
Timo RautioTimo Rautio Kommunikation, datorservice,
försäljning
[email protected]

Övrig personal

Mikko Veijola VD [email protected]
Juha VeijolaJuha Veijola E-handel, leveranser [email protected]
Markus AlankoMarkus Alanko Butikschef [email protected] +358 44 972 3869
Jussi RundgrenJussi Rundgren Företagsförsäljning [email protected] +358 44 984 2546
Bjørnar GrandalenBjørnar Grandalen Försäljning, service [email protected]
Joni LämsäJoni Lämsä Försäljning, service [email protected]
Inga HeikkiläInga Heikkilä Marknadsföring, kommunikation [email protected] +358 45 8409050
Bingkun YinBingkun Yin Datorservice [email protected]
Anssi VartiainenAnssi Vartiainen E-handel, försäljning [email protected]
Elina VeijolaElina Veijola Ekonomiförvaltning [email protected]
Mikko HuhmoMikko Huhmo Försäljning, service [email protected]
Harri HyvärinenHarri Hyvärinen Försäljning, service [email protected]
Matias HolmaMatias Holma Lager, leveranser [email protected]
Juri LehmusketoJuri Lehmusketo Service, installationer [email protected]
Joona SalmelaJoona Salmela Försäljning, service [email protected]
Konsta BlomsterKonsta Blomster Service, installationer [email protected]