media

7 bra anledningar att välja en begagnad dator istället för en ny!

Många tror att en ny dator är den enda vägen att gå för att få en högkvalitativ och pålitlig dator. Men med en begagnad proffsdator får du faktiskt mer för pengarna eftersom att de har många fördelar jämfört med nya datorer. I den här bloggposten går vi igenom sju anledningar att köpa en begagnad dator från Bytdator istället för en ny.

7 bra anledningar att välja en begagnad dator:

  1. Prisvärt
  2. Kvalitet
  3. Sparar på naturresurser
  4. Omedelbart redo för andvändning
  5. Nöjd kund-garanti
  6. Expertservice
  7. Snabb och prisvärd leverans


1. Prisvärt- Mer för pengarna med begagnat


En av de viktigaste anledningarna till varför en begagnad dator är ett bra val är de kostnadsbesparingar som görs. En begagnad dator kostar vanligtvis mycket mindre jämfört med en ny dator. Därför kan du spara mycket pengar.


En dator är ett viktigt arbetsredskap men du borde inte behöva betala för mycket. Numera har de flesta en smartphone i fickan och den kan hantera många av de uppgifter som datorn tidigare skötte. Datorer behövs dock fortfarande för arbete och studier och på fritiden används de för underhållning. Datorernas värde som statussymbol har minskat och folk vill inte längre investera stora summor som de tidigare gjorde för ett decennium sedan. De professionella datorerna som säljs av Bytdator fungerar som nya men kostar endast en bråkdel av priset av en ny dator samtidigt som de är lika kraftfulla som en nya.


Bytdators webbutik säljer även GreeniX-speldatorer vilka är byggda med begagnade chassis men har nya grafikkort. Med hjälp av begagnade delar så har vi kunnat hålla priserna nere på speldatorerna och du kan få en kraftfull och effektiv speldator till ett lågt pris. GreeniX datorerna är extra populära bland nybörjare eftersom att pris-kvalitet förhållandet är så bra!


2. Premiumkvalitet i företagsnivå


En dator kan ha en riktigt hög kvalitet och effektivitet fast den är begagnad. Många av de datorer vi säljer har bara använts under en kort period av företag och är fortfarande i utmärkt skick. Vi har också valt ut de mest pålitliga modellerna designade för företag från Hewlett-Packard, Dell, Lenovo och Fujitsu. Datorer designade för företag har en hög kvalitet på delarna och är designade för att vara hållbara och lätta att underhålla.


Det är stor skillnad på kvalitet och livslängd mellan datorer byggda för företag och datorer byggda för konsumenter. Konsumentdatorer är inte lika effektiva som företagsdatorer och de är byggda med delar som håller en lägre kvalitet. Att reparera dem kan vara dyrt eller omöjligt. Vi säljer endast pålitliga företagsdatorer.


Vi testar noga alla datorer vi säljer med en flerstegsprocess innan vi säljer dem. I vår flerstegsprocess rengör, kontrollerar, reparerar och återinstallerar vi datorerna.


Under testfasen så klassificerar vi datorerna i olika skick beroende på deras yttre spår av användning. De datorer som är nästan oanvända hamnar under kategorin ”Utmärkt” och datorer i nästa kategori ”Bra” finns datorer som endast har lite spår av tidigare användning. Ett exempel på en dator i skicket "bra" kan vara en dator som har till exempel lite glans på tangentbordet eller mindre repor på chassit. Alla datorer vi säljer är fullt funktionella och omedelbart redo att användas. Läs mer om de begagnade datorernas olika skick klassificeringar.


3. Sparar på naturresurserAtt köpa en begagnad dator är också mer miljövänligt jämfört mot att köpa en ny dator. Tillverkningen av nya datorer kräver tusentals ton råmaterial så därför är det viktigt att ha redan tillverkade datorer i bruk så länge som möjligt. Bytdators datorer har använts av företag i några år och har fortfarande en lång livslängd kvar. Helsingfors återvinningscentral har räknat fram att Bytdators kunder sparade 61 300 000 kilo naturresurser genom att köpa begagnade datorer istället för nya under år 2022. Läs mer om miljöbesparingar från begagnade datorer.


4. Omedelbart redo för användningI Bytdators webbutik kan du välja till extra tillbehör till din dator som t.ex. mer minne eller större hårddisk, annat språk i operativsystemet eller att vi installerar senaste Windows 11. Alla tillval som du gör installerar vi och datorn du får hem är omedelbart redo att användas. Grundläggande program finns även förinstallerade på datorerna. Ett av de program som är förinstallerat är t.ex. LibreOffice, där du kan hantera enkla ordbehandlings- och kalkylblads uppgifter. Datorerna har antivirusprogrammet Windows Defender som standard och utöver detta finns även en länk på datorns skrivbord som du kan trycka på för att få 3 månaders gratis F-Secure Safe datasäkerhet. Datorerna har dock inte installerats fulla av onödiga program som tar plats på datorns hårddisk.


5. Nöjd kund-garantiVi litar så pass mycket på den höga kvaliteten på våra produkter att vi ger dig 1 års garanti på våra begagnade datorer. Garantin kan även förlängas ytterligare mot en extra avgift. Om något skulle gå fel med datorn så reparerar eller byter vi ut datorn så snabbt och okomplicerat som möjligt. Om datorn inte skulle uppfylla dina förväntningar eller behov så kan du ångra köpet inom 30 dagar. Mer information om garanti och retur.


Våra kunder har gett vår service 4,6/5 på Trustpilot! Kolla in våra kunders feedback på våra produkter och tjänster på Trustpilot eller kolla in vår Facebook-sida


6. Expertservice


Bytdator har mer än 17 års erfarenhet av dator försäljning och en av de viktigaste värderingarna hos oss är nöjda kunder. Vi håller vad vi lovar. Eftersom att vi säljer nästan 30 000 datorer varje år och gör tusentals reparationer och underhåll i vår fysiska butik i Finland så har vi en gedigen kompetens inom datorer.


Vi finns tillgängliga i chatten 09-15.00 och du kan också skicka ett meddelande till oss på [email protected] eller ringa oss på 0852-50 39 40


7. Snabb och prisvärd leverans


Ofta får våra kunder en trevlig överraskning när de får hem paketet så fort! Vi har satsat på en snabb verksamhet i vår webbutik för att du ska kunna få hem datorn så snabbt och billigt som möjligt. Även om speldatorn väger 10 kilo så levererar vi den till valt serviceställe för endast 49 kr! Kolla in alla våra olika leveransalternativ här.


-----


Gilla oss gärna på Facebook, Instagram eller följ vår YouTube-kanal! Du kan hitta många tips och information om kommande erbjudanden och nya produkter på våra sociala medier.