media

Laggar Fortnite? Testa dessa tre tips

Om det finns problem med Fortnite så lönar det sig att först testa dessa tips. Fortnite är ett relativt tung spel, så speciellt med bronze- och silver-nivå speldatorer är det bra att först justera inställningar för att få spelet att rulla smidigare.


Tips 1. Av med High-resolution textur.

Kolla först att "High-resolution textures" inte är på. Detta påverkar jätte mycket på spelprestandan och är endast menat för Guld-nivå datorer. Om spelet har denna aktiv så kryssa av den. Du hittar den så här:

 1. Gå till Epic games launcher, välj Library från menyn till vänster.

 2. Sök på Fortnite och klicka från tre punkts menyn

 3. Välj Options

 4. Ta bort bocken från High-resolution Textures rutan och tryck sedan på Apply.

Tips 2. Testa Performance mode

Testa även Fortnites egna "Performance mode", som sänker belastningen på processorn och grafikkortet. Performance mode minskar spelets visuella effekter och ökar FPS siffran. Du kan aktivera den genom att navigera till inställningar medans spelet är igång.

 1. Från menyn i det övre vänstra hörnet, välj Display och Rendering mode

 2. Välj Performance - Lower Graphical Fidelity

 3. Klicka på Apply

 4. Starta om spelet.

Man kan lägga Performance Mode på och av medans man spelar, så det är lätt och testa. När du använder Performance Mode så kan du radera de högre grafik inställningarna från datorn helt, då sparar man hårddisk utrymme. Epic Games hemsidor har egna instruktioner.

Tips 3. Granska de andra Fortnite videoinställningarna

 När dom viktigaste inställningar är åtgärdade så lönar det sig att granska att Fortnites grafiska inställningar är på lägsta nivån. De följande inställningarna har vi testat och de har visat sig fungera bra:

Windows mode: Windowed Fullscreen

 Resolution: 1920x1080

 Vsync: On

 Frame rate limit: Unlimited

 Rendering mode: Performance

 3D resolution: 71%

 Nanite virtualized geometry: Off

 View distance: Low/Medium

 Textures: Low

 Meshes: Low

 Sound quality: Low

Se även Epic Games egna instruktioner. Vår kundtjänst hjälper dig gärna via e-post eller chatt om ni har problem med datorn.