media

Redogörelse utsläppsanalys datorer 2019

Utsläppsanalys Bytdator 2019

År 2019 sålde vi 28 000 datorer i Finland och Sverige. När kunder väljer att köpa begagnade datorer från Bytdator istället för nya så sparar de både naturresurer och effektiva mängder koldioxid. Vi har beräknat hur mycket naturresurser och koldioxid mängder våra sålda begagnade bärbara, stationära och skärmar har sparat.


Nästan 10 miljoner kg (9 995 000 kg) naturresurser och nästan 4 miljoner kg (3 890 000 kg Co2) koldioxid sparades under år 2019!

Beräkningarna är baserade på uträkningar från ett Finskt företag som specialiserat sig på cirkulär ekonomi. Här har vi har skrivit ett annat blogginlägg, där vi  mer grundligt går igenom hur vi och våra kunder kan spara på så mycket naturresurer och koldioxid. 


Hur stort är då detta belopp? Sitra, den Finska innovationsfonden, har beräknat att genomsnittsfinländarens koldioxidavtryck är ca 10300 kg per år och detta är ungefär likdant överallt i Norden. Taitonetti/Bytdators sammanlagda sparade koldioxid emissioner för 2019 var ungefär lika mycket som 377 svenskars växhusgaser. På Sitras hemsida kan du testa hur hur stort ditt Koldioxidavtryck är.


De flesta koldioxidutsläpp från personer kommer från bostäder, trafik, mat och konsumtion och vi bör alla försöka halvera vårt koldioxidavtryck för att undvika en överförbrukning av naturresurser. Enligt Sitra så är den tredje största delen av Finlands koldioxidavtryck orsakat av kontorsmaskiner och datorer (visas i bilden nedan).  Så genom att köpa begagnade datorer från Bytdator kan du på ett mycket enkelt sätt reducera koldioxidavtrycket.Kommentarer: 0
Inga kommentarer
Lämna svar

Din e-postadress kan inte publiceras. Behövliga fält är markerade.*