media

Första speldatorn borde vara billig!

Visste du att du kan få en riktigt bra och hållbar speldator på medelnivå för endast 4990kr?


Att köpa en speldator kan verka som en djungel av konstiga termer. Men oroa dig inte! Du behöver inte veta vad klockfrekvens, GDDR och ingångsfördröjning är. I den här bloggposten ska jag enkelt förklara vad som är viktigt när du köper din första speldator. För att börja spela behöver du bara en speldator, en skärm, ett tangentbord, en mus och en nätverksanslutning.

Vad gör en speldator till en speldator?

Det viktigaste för en speldator är ett separat grafikkort. Grafikkortet ger speldatorer en bättre bildkvalitet och en smidigare spelupplevelse. När datorn har ett grafikkort designat specifikt för gaming så ökar priset avsevärt och att köpa en ny speldator kan bli en hög kostnad. Därför är det tur att GreeniX finns! Då kan du få en bra första speldator till ett bra pris. GTX 1650 är ett av de bästa grafikkorten i budgetklass och fungerar riktigt bra till de flesta spel om du kör grafik på Full HD dvs. 1080p. Datorn vi rekommenderar längre ner passar extra bra för de som köper sin första speldator.

Varför en dator för gaming?

Jämfört med spelkonsoler så finns väldigt många spel tillgängliga för speldatorer och många är även billiga och till och med gratis. Du behöver inte heller betala extra varje månad för att spela online, vilket man ofta behöver för PlayStation och Xbox.

En speldator fungerar ungefär på samma sätt som en konsol men bättre. Förutom att använda mus och tangentbord så kan du också koppla in speldatorn till tv:n och använda spelkontroller eller andra enheter till datorn så den fungerar ungefär som en spelkonsol.

Även till allt annat

Glöm inte att en dator även fungerar till allt annat och inte bara är en spelkonsol, datorn kan användas till surf, arbete och skola, för att skapa musik, grafik och video, lära sig programmering och mer! Datorkunskaper blir också viktigare för varje år som går och att ha datorn som hobby ger många möjligheter till en framtida karriär.

Du väljer budgetklass

Det finns speldatorer för alla plånböcker och du kan till och med spela populära datorspel med de billiga GreeniX-speldatorerna. Skillnaden mot de dyrare speldatorerna är de olika grafikinställningarna. Med en dyrare speldator kan du få en mer realistisk effekt på det visuella innehållet i spel, så som de olika detaljerna i partikeleffekter, skuggor, reflektioner och ljussättning. Vill du lägga mer pengar på din speldator får du i princip mer ögongodis i spelvärlden.

Tips för första speldator:


GreeniX 600 G2 SFF

 
En kompakt speldator med i5 processor och ett kraftfullt GTX 1650-grafikkort för gaming på medelnivå.


Varför inte köpa en speldator från oss och testa den hemma! Du får fri frakt, 30 dagars öppet köp och ett års garanti. Har du några problem med ditt köp så hjälper vi dig gärna.
Och ta inte bara mitt ord för det, Bytdator har rekonditionerat premiumdatorer i över 18 år.  Och efter att vi startade vår online butik i Sverige har vi redan fått över 1300 omdömen! Våra kunder har gett oss 4,6 i betyg hos Trustpilot och vi är så glada över våra nöjda kunder.

Du kan se alla Trustpilot recensioner här


Kolla in alla GreeniX speldatorer


Våra skärmar