media

Var kommer speldatorns passmarkspoäng ifrån?

Idag kan hårdvarukraven för olika datorspel variera kraftigt. För lättare spel så räcker den billigaste gamingdatorn men tyngre spel kan kräva en dyrare speldator. Om du inte vet mycket om datorer så kan det vara svårt att veta hur tunga spel din dator klarar av, men med hjälp av passmarkpoängen och kraftmätaren hos Bytdator.se så är det lätt att hitta rätt dator för dig.

Våra GreeniX gamingdatorer är uppdelade i Bronze, Silver och Gold nivå enligt så kallade PassMark-poäng. Bredvid mätaren som visar kraften hos datorn finns en lista över några av dagens populära spel och deras krav på passmark. Där kan du enkelt se vilka spel som fungerar smidigt till just den datorn som du är intresserad av.

Var kommer PassMark-poängen från?

De viktigaste delarna hos en speldator är processorn och grafikkortet. PassMark är ett opartiskt program som testar både processorn och grafikkortets effektivitet och ger sedan poäng utefter detta. Mängder av tester utförs på PassMark webbplatsen och poängen är genomsnittet av alla testresultat med den specifika processorn och det specifika grafikkortet. CPU och GPU poängen läggs sedan samman för att beskriva datorns prestanda och ett högre nummer betyder en kraftfullare speldator.

Du kan enkelt hitta rätt speldator för dig och dina behov genom att jämföra olika speldatorers PassMark poäng.



Speldatorer på Bronze nivå


Datorer på den här nivån är utformade för lättare gaming och fungerar bra om du kör enklare spel som Minecraft, Roblox, Counter-Strike, League of Legends och The Sims 4.



Speldatorer på Silver nivå

Gamingdatorer på Silver nivå är betydligt kraftfullare och är idealiska för gaming på medelnivå. Fortnite och Overwatch kan till exempel köras smidigt på de här datorerna även med högre grafikinställningar. Många tyngre spel fungerar också bra så länge som grafikinställningarna sänks.



Speldatorer på Gold nivå

Gamingdatorer på Gold nivå är utformade för tunga och krävande spel och klarar även av de allra senaste spelen som kräver mycket som till exempel Cyberpunk 2077. Även andra tunga spel som Call of Duty:Warzone och PlayerUnknowns Battlegrounds (PUBG) fungerar utmärkt på de här speldatorerna.